De ronde van 43

Heemkunde Sprang-Capelle
02.05.2018 20:00

Beschrijving

De ronde van 43Ter voorbereiding op 4 en 5 mei heeft onze vereniging dit jaar iets bijzonders. Twee toneelverenigingen spelen samen een toneelstuk dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog.

‘De ronde van ’43’ speelt zich af op een dag in november 1943. Theo, apotheker en jonge huisvader, maakt een zwerftocht op de fiets. Achterop zit Roosje, een joods meisje. Theo moet haar laten onderduiken. Hij weet zeker dat hem dat zal lukken. Tenslotte kent hij zijn mededorpsbewoners goed genoeg. Theo bezoekt een aantal adressen van mensen die hij vertrouwt en vraagt hen of zij het meisje onderdak kunnen verschaffen. De oplossing moet worden gevonden voor de spertijd begint. Een oorlogsverhaal. Maar ook een verhaal voor en over alle mensen, in alle tijden.

Dit toneelstuk is gemaakt naar het boek met dezelfde titel dat in 1981 geschreven is door Henri Knap als Boekenweek geschenk.

Zidewinde 20.00 uur