De lagere school

19.30 uur: Algemene ledenvergadering.

20.00 uur: Lezing ‘De lagere school’ door Wim Daniëls

lagere schoolTwee bijzondere gebeurtenissen zijn aanleiding voor de lezing van Wim Daniëls. Een ‘Bruggeske’ is verschenen met een overzicht van alle scholen uit Sprang-Capelle. Bij bovenstaande past natuurlijk prima een lezing van Wim Daniëls over de lagere school en de MULO. Een lezing met een vrolijke noot past prima bij een nieuw onderkomen van onze vereniging.

Wim is bekend van radio en tv. Vol humor kan hij allerlei onderwerpen ter sprake brengen. Op de lagere school zat je nog in overvolle klassen. In banken die aan elkaar vast zaten; dus een kringgesprek ging niet zo makkelijk.
En er werd nog met een kroontjespen geschreven met alle gevolgen van dien. Vlekken in je schrift waar de meester of juf boos om werd.
Weet iemand nog wat de ambachtsschool is? De hele geschiedenis van ons onderwijs komt vanavond op tafel in deze bijzondere lezing.