75 jaar na ‘Dolle dinsdag’

Beschrijving

MoonenOp 5 september a.s. is het 75 jaar geleden dat het Dolle Dinsdag was. Op dinsdag 5 september 1944 gaat het gerucht dat de geallieerden nu echt in aantocht zijn. Ze zouden al in Breda zijn! Nederlanders beginnen met feestvieren. De Duitsers grijpen niet in, omdat ze in de war zijn. De dinsdag is dol...In Sprang-Capelle hebben die dag gebeurtenissen plaatsgevonden waarover in bedekte termen werd gesproken, of er werd niet over gesproken. Wat was de relatie tussen deze gebeurtenissen en de fusillade van burgemeester Moonen en de broers Hoffmans een dag later in Waalwijk? Wat waren de gevolgen voor mensen die hun leven lang met (de geheimen van) deze gebeurtenissen werden geconfronteerd? Lag de grens tussen goed en fout wel zo scherp? Hierover zullen dr. Jac. Didden, historicus met specialiteit WO II in De Langstraat, die veel leden van de verzetsgroep André persoonlijk heeft gesproken, en de voorzitter van onze heemkundevereniging op donderdag 5 september, een lezing/ dialoogavond houden. Na 75 jaar nog altijd een gevoelig onderwerp dat, met respect voor een ieder, in openheid besproken zal worden.