Jaren 80, doemdenkers en positivo's

De jaren Tachtig

'De jaren Tachtig, doemdenkers en positivo’s’ door Ad Rooms

Deze lezing belicht belangrijke gebeurtenissen uit de periode 1980 tot 1989. Niet alleen gebeurtenis-sen van honderden jaren geleden zijn geschiedenis, ook die van ongeveer veertig jaar geleden. Velen onder ons hebben die geschiedenissen allemaal zelf meegemaakt. Maar wat weten we daar nog van? Het is de tijd dat prinses Beatrix tot koningin gekroond werd. Dat was een rumoerige periode. Er zouden kernraketten in Woensdrecht geplaatst worden, maar daar was lang niet iedereen gelukkig mee. Maar ook de tijd van twee Elfstedentochten. In 1988 werd het Nederlands voetelftal Europees-kampioen. Bij iedereen staat nog wel de val van de Berlijnse muur op zijn of haar netvlies. Een ge-beurtenis die heel Europa op z’n kop zette. En de tijd van een grote economische crisis.
Over al die gebeurtenissen vertelt Ad Rooms aan de hand van veel fotomateriaal. We kennen Ad van de lezing over grote gezinnen.