Jan van Oudheusden - fotoboek Noord-Brabant 40-45

Uitgeverij WBOOKS presenteert Noord-Brabant 40-45

Op 11 september presenteert uitgeverij WBOOKS in Nationaal Museum Kamp Vught het fotoboek Noord-Brabant 40-45. Het boek werd samengesteld en geschreven door provinciaal historicus Jan van Oudheusden, die voor zijn werk kort geleden de provinciale Hertog Jan-onderscheiding ontving.

jan v. oudheuden Noord Brabant 40 45

Noord-Brabant herdenkt in 2014 dat het zeventig jaar geleden grotendeels bevrijd werd van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Voor het eerst verschijnt er nu een boek waarin een alomvattend beeld van de oorlogsjaren in de gehele provincie wordt gegeven. Van de strijd in de meidagen en de aanloop daarnaar toe tot de stormachtig verlopen bevrijding in de herfst van 1944 en de maanden daarna, toen het Bevrijde Zuiden de overgang beleefde van vrijheid naar vrede. Maar ook is er aandacht voor de bezettingsjaren, de collaboratie, het verzet en de vervolging.

Jan van Oudheusden verzamelde talrijke foto’s uit privéverzamelingen en openbare collecties in binnen- en buitenland. De mooiste daarvan, bekende maar ook diverse niet eerder gepubliceerde foto’s, werden geselecteerd voor dit boek. Samen geven zij een fascinerend en soms ontroerend beeld van gewone mensen in ongewone omstandigheden.

Deze uitgave kwam tot stand met advies van Erik Somers en René Kok, beiden als historici verbonden aan het NIOD. Noord-Brabant 40-45 is onderdeel van de Reeks 40-45. In de reeks verschijnen onder andere delen over Arnhem, Utrecht, Zeeland, Den Haag en Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.reeks4045.nl.

Boekspecificaties:

ISBN 978 94 625 8035 0.

€ 24,95.

160 pag.

Formaat: 24 x 31 cm.

Met circa 175 afbeeldingen in kleur en zwart-wit.

Gebonden.