Na maanden van voorbereiding en bouwen is het zover. Op het vertrouwde adres www.salha.nl is een volledig vernieuwde website verschenen.

Archiefonderzoek, een zoektocht naar je voorouders of een duik in de uitgebreide fotocollectie is nu nog gemakkelijker uit te voeren.

Bovendien maakt één zoekingang het mogelijk om alle archieven en collecties tegelijkertijd te doorzoeken.

 

Naast de vertrouwde informatie, zoals akten van de Burgerlijke Stand en bouwvergunningen, is er veel nieuws te vinden.

Zo worden nu bij een onderzoek naar je voorouders ook de militieregisters doorzocht en kun je je verdiepen in de inhoud van middeleeuwse

perkamenten oorkonden in de Charterbank. Zoek je een krantenbericht dan kun je, naast het Nieuwsblad, ook door de Echo van het Zuiden bladeren.

Ten slotte kun je de hele filmcollectie van het Streekarchief op titel doorzoeken en is een selectie ook online te bekijken.

 

De nieuwe website is klaar voor de toekomst en biedt ruimte om de beschikbare bronnen en digitale dienstverlening steeds verder uit te breiden.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.salha.nl.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de nieuwe website kunt u contact opnemen met Hildo van Engen, Streekarchivaris, (0416) 661901.

 

Foto: Grote toeloop van mensen bij de onthulling van het monument ter gelegenheid van het 12,5-jarig ambtsjubileum van burgemeester Moonen van Waalwijk in 1936.

Streekarchief Langstraat Heusden Altena, fotocollectie nr. WAA50059.

 

                                         streekarchief Langstraat