Studiedag sociale media

Doelgroep

Leden van heemkundekringen en museummedewerkers die aan de slag willen met sociale media voor hun organisatie, maar nog niet weten hoe. We gaan ervan uit dat u bekend bent met het gebruik van internet.

Doel

Na deze workshop heeft u kennisgemaakt met verschillende sociale media en inzicht gekregen in de samenhang tussen de verschillende platforms. Hierdoor kunt u beoordelen welke sociale media interessant kunnen zijn voor uw organisatie. U heeft tips gekregen om er zelf succesvol mee aan de slag te gaan en de dialoog aan te gaan met het publiek. Tot slot heeft u de basisbeginselen geleerd van Twitter en Facebook voor zakelijk gebruik.

Opzet

Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties met praktische voorbeelden uit de sector. Daarnaast helpen we u scherp te krijgen welke doelgroepen uw organisatie wil bereiken.

Tijdens het middagprogramma gaat u zelf aan de slag en maakt u een aantal opdrachten die u inzicht geven in het succesvol gebruiken van Twitter en Facebook.

NB: Indien mogelijk brengen de deelnemers hun eigen laptop of tablet mee. Beschikt u hier niet over, vermeld dit dan bij aanmelding.

Docent: Marloes Wellenberg, medewerker communicatie/webredacteur Erfgoedhuis Zuid-Holland

Data en locaties: zaterdag 22 november, Midden-Brabant, locatie Cultureel Centrum De Boodschap, Nassaulaan 62-64 Rijen; maandag 24 november West-Brabant, locatie Buurthuis Keyenburg, Keyenburg 70 in Roosendaal; maandag 1 december Oost-Brabant, locatie Gemeente-archief Gemert-Bakel, Ruijschenberghstraat 3-3a in Gemert.

Tijd: 10.00 - 16.00 uur.

Prijs: 75,- , inclusief lunch (voor leden van heemkundekringen die aangesloten zijn bij Brabants Heem worden de kosten vergoed)

Inschrijving vóór: maandag 17 november o.v.v. Studiedag sociale media en datum

Deelnemers: minimaal 12, maximaal 25.