Jochem van SchuppenOnlangs moest ons verenigingslid Jochem van Schuppen, geheel onverwacht, voorgoed afscheid nemen van zijn vrouw Annie. Jochem is ten gevolge van een spierziekte al heel lang ernstig gehandicapt. Ze zouden binnenkort gaan verhuizen naar een appartement in het 'Koetshuys'. Maar nadat zijn steun en toeverlaat Annie was weggevallen, bleef er voor hem niets anders over dan de verzorging in verpleegtehuis 'Eikendonk'. Gelukkig kon zijn computer mee, zodat hij per e-mail contact kan houden met bekenden.
Samen met Jan Ramsteijn (bekend van de Indiëgangers) ben ik pas door Jochem uitgenodigd, om een keuze voor onze verenigingsbibliotheek te mogen maken uit een grote stapel boeken. Die boeken heeft hij voor een groot deel zelf vervaardigd.
De boeken en kaarten van Indië heeft Jan meegekregen, en voor onze vereniging waren er ook een aantal mooie boeken. Zo kende ik nog niet het boek van o.a. Koos de Jong, waarin van alle straten een foto uit 1977 staat! Ook een aantal foto's uit het Sprang van vroeger werd de vereniging rijker.
Namens de vereniging daarom dank aan Jochem, met daarbij de wens dat hij nog een hele tijd bij ons mag blijven. Een goede tijd zal dat niet altijd voor hem zijn, maar het is een taaie!

Piet Konings