Laatste nieuwsberichten van de Heemkunde Sprang-Capelle

Op woensdag 3 mei 2017 organiseert de heemkundevereniging ‘Sprang-Capelle’ haar derde lezing van het jaar. De lezing wordt gehouden in de grote zaal van het cultureel centrum ‘Zidewinde’, Julianalaan 1 in Sprang-Capelle en begint om 20.00 uur.

Eén website waar docenten en leerlingen van basisscholen in de gemeenten Geertruidenberg, Heusden en Waalwijk verhalen over de omgeving van hun eigen school kunnen vinden, dat is het doel van de website www.halvezolenroute.nl die nu online staat. Je vindt de verhalen via een interactieve kaart, een thema of een specifieke school, ondersteund door foto’s, animaties, films en ander educatief materiaal.

Genealogie 239 x 134Uw verleden begint met uw stamboom.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in genealogie is het idee ontstaan om een website in het leven te roepen met de naam: www.familiesuitsprangcapelle.nl

Maak uw stamboom. Uw verleden begint met uw stamboom. Ontdek uw familiegeschiedenis.

De webmaster van onze website roept iedereen die geïnteresseerd is in genealogie op dit artikel te lezen. Het idee is namelijk ontstaan om een website in het leven te roepen met de naam: www.familiesuitsprangcapelle.nl
We leven in een tijd dat informatie razendsnel via internet is op te vragen. Als we alleen een naam van iemand hebben, kan met een beetje zoekwerk op Google nagenoeg alles van een persoon worden gevon-den. We hebben het dan echter wel over personen die nu leven. Maar hebt u wel eens op de naam van uw vader, moeder, opa of oma gezocht? Grote kans dat u weinig of niets zult vinden. En dat is eigenlijk een beetje raar. Waarom zouden deze mensen geen plaatsje krijgen in een digitaal archief?

Maandag 23 januari:  ‘De werelden van Bosch’ door Jan van Oudheusden

De spectaculaire bezoekerscijfers van de Jeroen Bosch tentoonstelling in 2016 laten zien dat het werk van de schilder ook vijf eeuwen na zijn dood nog altijd tot de verbeelding spreekt.

De webmaster van deze site wil graag bijhouden door wie de site wordt bekeken. Daarom maken wij gebruik van Google analytics. Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

indexWe hebben al eens eerder een oproep gedaan aan de leden om hun emailadres bij onze secretaris bekend te maken.Van de meer dan 500 leden hebben we nog geen 100 adressen binnen gekregen.

In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen zij ook onze website archiveren en voor de lange termijn bewaren.