Laatste nieuwsberichten van de Heemkunde Sprang-Capelle

Hierbij de foto's over de overhandiging van het boek ‘Joodse onderduikers en moedige mensen in Sprang-Capelle’ door Piet Pruijssers.

Ruim 100 bezoekers hebben ‘Ons Heem’ bezocht tijdens de bevrijdingsoptocht op zaterdagmiddag. Onder hen veel gezinnen met kinderen en jong volwassenen.

Tijdens de Expositie ’40-’45 in het Huis van Waalwijk over de Tweede Wereldoorlog in Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik hebben leerlingen van de basisscholen na afloop van hun bezoek een briefje achtergelaten met een wens of een gedachte.

De presentatie van het boek ‘Joodse onderduikers en moedige mensen in Sprang-Capelle’ door Piet Pruijssers.
Op dinsdag 3 mei 2022 is de presentatie van het boek ‘Joodse onderduikers en moedige mensen in Sprang-Capelle’ door Piet Pruijssers.

Op donderdag 12 mei 2022 is de lezing ‘Oorlog is geen keuze. Verzet wel’ door dr. Liesbeth Hoeven.
De lezing begint om 20.00 uur in de Vrijhoeve-zaal van het Cultureel Centrum Zidewinde, Julianalaan 1 in Sprang-Capelle.

5 april 2022 zijn onze voorzitter Piet Pruijssers en onze secretaris Hans Bakkennist afgetreden.

'Ons Heem' is weer open elke donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Openstelling is op verzoek mogelijk.

Bestuursleden gevraagd bij onze bloeiende en groeiende vereniging!

De Heemkundevereniging is een begrip in Sprang-Capelle.
De afgelopen periode is onze vereniging gegroeid naar zo’n 600 leden!

Een grote groep mensen is vereeuwigd ter gelegenheid van, hoogstwaarschijnlijk, een bruiloft.

In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen zij ook onze website archiveren en voor de lange termijn bewaren.