Ieder tweede weekend (zaterdag en zondag) van september vinden de 'Open Monumentendagen' plaats in Nederland. Meer dan vierduizend monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor iedereen.

'Open Monumentendag' wordt in 2021 gehouden op zaterdag 11 en zondag 12 september.
 

WEBEXPOSITIE

Voor Open Monumentendag heeft Streekarchief Langstraat Heusden Altena samen met Heemkundekring “Op ’t Goede Spoor” Waspik, Heemkundekring De Erstelinghe en Heemkundevereniging Sprang-Capelle een webexpositie gemaakt over mensen en hun monumenten in Waalwijk.

In deze expositie gaan we op zoek naar de persoonlijke verhalen van mensen bij een selectie van de vele monumenten die de gemeente Waalwijk rijk is. Wat voor band hebben deze mensen met hun monument en waarom is het zo bijzonder voor ze? Lees de inspirerende verhalen en bekijk de foto’s vanaf zaterdag 11 september bij de webexposities op de website van het Streekarchief: https://salha.nl/educatie/webexposition/.
Misschien heeft u zelf ook zo een verhaal? Laat het dan weten aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.