Bestuursleden gevraagd bij onze bloeiende en groeiende vereniging!

De Heemkundevereniging is een begrip in Sprang-Capelle.
De afgelopen periode is onze vereniging gegroeid naar zo’n 600 leden!

Sinds eind 2019 hebben wij een prachtig, centraal gelegen eigen verenigingsgebouw ‘Ons Heem’. Verbouwd en ingericht door onze eigen leden!

Ons Heem

Tegelijk met de verhuizing naar ons nieuwe gebouw is begonnen met het fotograferen en digitaal archiveren van alle objecten, documenten en foto’s. Ook hiervoor zijn onze eigen leden verantwoordelijk.
Elk jaar worden een vijftal lezingen georganiseerd, met prominente sprekers over zeer gevarieerde onderwerpen. Deze avonden worden bezocht door 100-150 leden. Daarnaast organiseren we jaarlijks excursies naar plaatsen in onze omgeving of elders in Nederland en België met een boeiende historie. De organisatie hiervan ligt in handen van de werkgroep ‘jaarprogramma’.
Bijzonder gewild zijn de ‘Bruggeske(s)’. Deze boeken worden twee keer per jaar bezorgd bij de leden en bevatten interessante verhalen over heel verschillende (jong) historische lokale en regionale onderwerpen. Nagenoeg alle artikelen worden geschreven door onze eigen leden. Dit geldt ook voor ons ledenblad ‘Het Kostersluik’ dat vier keer per jaar verschijnt. Zowel ‘Bruggeske’ als ‘Het Kostersluik’ hebben een eigen redactieteam.
U ziet de ledenwerkgroepen vormen het hart van onze vereniging.

Het bestuur houdt zich bezig met het beleid en de coördinatie van de uitvoering van de activiteiten en moet uit minimaal 5 personen.

Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering zijn twee bestuursleden, de voorzitter en secretaris, afgetreden. Zij hebben vele jaren hun bijdrage geleverd aan de prachtige ontwikkeling van onze vereniging. Maar vonden het nu tijd voor nieuwe beleidsimpulsen en verbreding van de activiteiten, met name gericht op jongeren.

Gelukkig hebben we een nieuw bestuurslid gevonden: Wim Konings. Hij heeft de functie van voorzitter op zich genomen.

Op korte termijn willen wij het bestuur graag weer terugbrengen naar 5 bestuursleden.

Op dit moment hebben we vier bestuursleden. We hebben dus MINIMAAL nog een persoon nodig.

Een van de afgetreden bestuursleden was de secretaris. Deze plaats willen we bijzonder graag ingevuld zien.

Het zou jammer zijn als onze bloeiende vereniging door een gebrek aan bestuursleden minder actief zal worden.
Belangstellenden kunnen zich voor meer informatie melden bij Wim Konings Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0623011951.