Hartelijk dank voor uw reacties op de groepsfoto in het vorige Kostersluik. Wij hopen dat u weer lek-ker gepuzzeld hebt. Krijgen we nu veel reacties? Zeven personen hebben gereageerd, van wie twee met veel namen. Maar er blijven wel problemen bestaan wanneer verschillende personen met verschil-lende namen komen. Maar dat kan natuurlijk ook niet anders met een foto uit 1947. Als u twijfelt aan 1947 dan formuleren wij dat anders: een foto van net na de Tweede Wereldoorlog.
Het is een foto van de muziekvereniging ‘Kunst na Arbeid’ uit Capelle.
Maar als u onderstaande lijst bekijkt, ziet u hier en daar nog een vraagteken staan. Bekijk de foto nog eens goed en help ons dan aan de juiste naam bij het betreffende nummer. Reageer gerust wanneer de naam verkeerd gespeld is.

Een leuke reactie kwam van mevrouw Kooter-Cové. De muziekvereniging van de foto oefende een aantal jaren in het café van haar vader, ‘De Witte Brug’ op de hoek van de Nieuwevaart en de Poolse-straat. Voor die tijd kwamen zij bijeen in de lagere school van Capelle. Maar in de oorlog was de school zodanig beschadigd dat zij daar niet meer terechtkonden en daarom weken ze uit naar café ‘De Witte Brug’. De foto is volgens haar genomen rond 1947 op het podium in de zaal van het café. Zo leerde zij veel leden kennen. Het vaandel werd ook bewaard door de familie Cové.

Mevrouw Kroeze-Sterrenburg leverde de meeste namen. Haar vader staat ook op de foto. Ze had ook nog een aantal foto’s en een krantenknipsel van het 30-jarige jubileum van onderwijzer Van Nieuwen-huijzen en schonk die aan onze vereniging.

Nogmaals, als u zeker weet dat een naam niet juist is of bij de goede weet, laat het ons weten: tele-foon 0416-277386 en e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

1 Adrie Rijken                                   20 Rien Wervers
2 Jo van der Galiën                            21 Gerrit van Baardwijk
3 Rien Christ                                    22 Han Koenen uit het Wolfsnest