De heemkundevereniging heeft een schat aan foto’s. Elke donderdagmiddag wordt er aan de foto’s gewerkt. Want ze moeten natuurlijk wel gemakkelijk te benaderen zijn. Soms kom je dan een groepsfoto tegen. Met alleman wordt er gekeken wie er allemaal op staan. Maar soms kom je niet ver. Daarom roepen we onze leden te hulp.

U kunt uw reacties sturen naar de redactie van het ‘Kostersluik’.

Stuur een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel de namen door naar het redactielid Koos Nieuwenhuizen, telefoon 0416-277386.

Onderstaande foto uit omstreeks 1950 is van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen uit Sprang-Capelle. Veel vrouwen uit Sprang-Capelle waren lid van deze Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, dus er zullen er zeker wel herkend worden. De naam is gewijzigd van Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen in het eigentijdsere Vrouwen van Nu.

De afdeling organiseerde maandelijks bijeenkomsten en dat doen ze nog steeds.

Een spreker behandelt een onderwerp, en er worden cursussen aangeboden.

Wie staan er allemaal op deze foto? 31 mooie dames van ruim 50 jaar geleden. Wij zijn nieuwsgierig naar hun namen.

Ter gelegenheid van welke gebeurtenis is deze groepsfoto gemaakt? Dat moet een gezellige dag geweest zijn, want iedereen staat er vrolijk op.

Mevrouw nummer 13 zal wel de president van de vrouwenvereniging geweest zijn. Maar we kunnen er naast zitten. We horen het graag.

Plattelandsvrouwen Sprang Capelle ca