Op 23 juni 2022 heeft het bestuur deelgenomen aan de uitnodiging van Brabants Heem voor de jaarvergadering 2022 van deze overkoepelende Heemkunde organisatie.

De vergadering vond plaats in het oude raadhuis van Oirschot wat uit de 15e eeuw stamt en nu in gebruik is als horeca gelegenheid. Gelegen aan de Markt waar ook de mooie St. Petrus kerk staat.
Tijdens de algemene ledenvergadering werden de gebruikelijke onderwerpen behandelt. Ook is de herziening van de statuten en het huishoudelijk reglement van Brabants Heem goedgekeurd.

Naast de vergadering werden er een drietal workshops gegeven over diverse onderwerpen waar de aanwezigen aan deel konden nemen. Deze werden goed bezocht en gaven een bredere blik op enkele actuele Heemkunde onderwerpen. O.a. โ€œhet redden van erfgoed en โ€œbedreigingen van historisch geografisch erfgoedโ€.

Tijdens deze bijeenkomst is ook aandacht gevraagd voor de Brabantse Heem netwerkdag met als titel โ€œ๐™ƒ๐™š๐™š๐™ข๐™ ๐™ช๐™ฃ๐™™๐™š ๐™ค๐™ฃ๐™ฉ๐™ข๐™ค๐™š๐™ฉ ๐™ž๐™ข๐™ข๐™–๐™ฉ๐™š๐™ง๐™ž๐™š๐™š๐™ก ๐™š๐™ง๐™›๐™œ๐™ค๐™š๐™™โ€. Deze netwerkdag zal op ๐Ÿฎ ๐˜€๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐—ป ๐—š๐—ผ๐—ถ๐—ฟ๐—น๐—ฒ plaatsvinden. Uitgebreidere informatie hierover en evt. deelname is te vinden op de site van Brabants Heem.