Laatste nieuwsberichten van de Heemkunde Sprang-Capelle

๐–๐ž๐›๐ฌ๐ข๐ญ๐ž ๐‡๐ž๐ž๐ฆ๐ค๐ฎ๐ง๐๐ž. ๐–๐ž๐›๐ฌ๐ข๐ญ๐ž ๐‡๐ž๐ž๐ฆ๐ค๐ฎ๐ง๐๐ž. ๐–๐ž๐›๐ฌ๐ข๐ญ๐ž ๐‡๐ž๐ž๐ฆ๐ค๐ฎ๐ง๐๐ž.
De huidige joomla versie voor de website is verouderd. Straks wordt deze versie niet meer ondersteund en wordt vernieuwd.

Onze vereniging is zuinig op al haar spullen en zo ook op het gebouw โ€˜Ons Heemโ€™ aan de Julianalaan 5 waar onze vereniging โ€˜woontโ€™.

๐Ž๐๐„๐ ๐Œ๐Ž๐๐”๐Œ๐„๐๐“๐„๐๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ๐ŸŽ ๐’๐„๐๐“๐„๐Œ๐๐„๐‘ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ
๐™Ž๐™‹๐™๐˜ผ๐™‰๐™‚-๐˜พ๐˜ผ๐™‹๐™€๐™‡๐™‡๐™€ ๐™€๐™‰ ๐™’๐˜ผ๐™Ž๐™‹๐™„๐™† ๐™Ž๐™‡๐˜ผ๐˜ผ๐™‰ ๐˜ฟ๐™€ ๐™ƒ๐˜ผ๐™‰๐˜ฟ๐™€๐™‰ ๐™„๐™‰๐™€๐™€๐™‰

Nadat de 1e druk binnen 10 dagen was uitverkocht, komt over enkele dagen de 2e druk beschikbaar van het ๐›๐จ๐ž๐ค โ€˜๐‰๐จ๐จ๐๐ฌ๐ž ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐๐ฎ๐ข๐ค๐ž๐ซ๐ฌ ๐ž๐ง ๐ฆ๐จ๐ž๐๐ข๐ ๐ž ๐ฆ๐ž๐ง๐ฌ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐’๐ฉ๐ซ๐š๐ง๐ -๐‚๐š๐ฉ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž' .

Hierbij de foto's over de overhandiging van het boek โ€˜Joodse onderduikers en moedige mensen in Sprang-Capelleโ€™ door Piet Pruijssers.

Ruim 100 bezoekers hebben โ€˜Ons Heemโ€™ bezocht tijdens de bevrijdingsoptocht op zaterdagmiddag. Onder hen veel gezinnen met kinderen en jong volwassenen.

Tijdens de Expositie โ€™40-โ€™45 in het Huis van Waalwijk over de Tweede Wereldoorlog in Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik hebben leerlingen van de basisscholen na afloop van hun bezoek een briefje achtergelaten met een wens of een gedachte.

5 april 2022 zijn onze voorzitter Piet Pruijssers en onze secretaris Hans Bakkennist afgetreden.

Bestuursleden gevraagd bij onze bloeiende en groeiende vereniging!

De Heemkundevereniging is een begrip in Sprang-Capelle.
De afgelopen periode is onze vereniging gegroeid naar zoโ€™n 600 leden!

In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen zij ook onze website archiveren en voor de lange termijn bewaren.