gerestaureerde sluisZou u willen weten wat de invloed is geweest van de Sint Elisabethsvloed, die zo’n 600 jaar geleden de Langstraat overspoelde voorbij Waalwijk tot aan Doeveren en Elshout toe?

De heemkundekringen Onsenoort Heusden en De Erstelinghe Waalwijk en de heemkundevereniging Sprang Capelle hebben een expositie georganiseerd met beelden van de gevolgen van de Sint Elisabethsvloed in de Langstraat. In deze expositie wordt de betekenis van de watervloed en de beheersing daarvan via dijken en sluizen toegelicht. Deze tentoonstelling wordt de komende maanden op verschillende plaatsen in De Langstraat opgesteld.

Na een eerste presentatie binnen de gemeente Heusden is de tentoonstelling de komende weken te zien in Sprang Capelle, “Ons Heem” aan de Julianastraat 5, met een start op donderdagmiddag 29 september, van 14.00 uur - 16.00 uur. Hans Dorr van uit de Heemkunde Sprang-Capelle is de initiatiefnemer geweest. U kunt de tentoonstelling daarna nog enkele weken bezoeken op donderdagmiddagen en - avonden van 19.00 uur  - 21.00 uur en zaterdagmiddag van 14.00 uur - 16.00 uur. Vanaf 17 oktober kunt u de tentoonstelling in de gemeente Heusden, bibliotheek Drunen, bezoeken.