Hallo   Click to listen highlighted text! Hallo Powered By GSpeech

Hierbij de foto's over de overhandiging van het boek ‘Joodse onderduikers en moedige mensen in Sprang-Capelle’ door Piet Pruijssers.

 

Deze avond heeft
de auteur Piet Pruijssers een korte presentatie gegeven over enkele verhalen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Sprang-Capelle. 
Van het moedige gedrag van inwoners, doodgewone mensen die met gevaar voor eigen leven gedurende langere tijd Joodse medeburgers onderdak bieden.
Vervolgens is het eerste exemplaar overhandigd aan ds. G. van der Linden, predikant van de Protestantse Gemeente Waalwijk.
Bij de herdenking van 75 jaar bevrijding in oktober 2019 heeft hij met enkele vragen over Joodse onderduikgeschiedenissen in Sprang-Capelle, de aanzet gegeven tot het schrijven van dit boek.
Voor meer informatie over het boek kunt u contact opnemen met Piet Pruijssers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0651119776

Beeldarchief

150025 220x138Bekijk ons beeldarchief. Hier hebben wij alle "afbeeldingen" die in ons archief staan samengevoegd. Door simpel een woord in te type ziet u alle afbeeldingen waarbij het door u ingetypte woord voorkomt.

Wij zoeken..

wijzoeken02 220x126Regelmatig krijgen wij het verzoek om na te gaan welke personen er op een oude foto staan. Heemkundevereniging Sprang-Capelle heeft de speciale rubriek  "Wij zoeken" geopend. U kunt foto's inzenden en wij plaatsen deze in de rubriek "Wij zoeken..

Gerelateerde artikelen

jderooijtumpnailBij de invoering van Joomla 4 hebben wij de module "Gerelateerde artikelen" ingeschakeld. Soms ziet u bij een artikel staan: "Gerelateerde artikelen". Deze artikelen hebben dan verband met het artikel wat u opdat moment leest.

Oude voorwerpen

207 Keuken geriepan fluitketel melkkoker pollepelrek 187x140De enige afbeeldingen die niet zijn opgenomen in ons beeld archief zijn de oude voorwerpen. Hiervoor hebben wij een afzonderlijke zoekfunctie gemaakt omdat deze afbeeldingen vaak geen raakvlak hebben met een artikel.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech