Uit het Kostersluik van September 2018
Je denkt onze lezers een aardig puzzeltje mee te geven voor zondags bij de koffie. Maar dat liep met deze foto heel anders. Een dag na de bezorging van Het Kostersluik ging de telefoon.

Het was Jo de Raad(12) uit Ridderkerk. Heb je de namen al van de personen die op de foto staan in Het Kostersluik? Nee, u bent de eerste die reageert. Nou, ik sta daar zelf ook op en ik weet al de namen. Dat had ik natuurlijk niet verwacht. Jo de Raad wist te vertellen dat het de medewerkers van de Inspectie der Belastingen, kantoor Waalwijk waren. Het kantoor stond en staat nog steeds in de Meester van Coothstraat 68-70 in Waalwijk.
Maar het is allang geen belastingkantoor meer. De heer De Raad werkte daar. De foto is gemaakt in de tuin van het pand ter gelegenheid van het dienstjubileum van de heer De Boer(5); hij was chef de bureau. Dus alle problemen rond de foto zijn opgelost. U ziet hieronder een lijst met namen. Vijf mensen uit Sprang-Capelle werkten op dat belastingkantoor.

Maar er kwamen nog meer mensen in actie. Een paar dagen later was ik in ‘Ons Huis’ en daar stapte een man op leeftijd binnen. Hij was vergezeld van zijn dochter. Het bleek Christ Hoefnagel(21) uit ons dorp te zijn. Ook hij heeft daar gewerkt en stond natuurlijk op die foto. En wist ook bijna alle namen. Over een naam was verschil van mening, is de mevrouw op 15 nu mevrouw Dijkstra of Heijmans?
Wie weet daar nog uitsluitsel over te geven?
Ook over het jaartal waarop de foto gemaakt is, was verschil van mening; de een dacht rond het jaar 1950 en de ander zei dat het in 1945 was. De foto kwam in ons bezit via familie van Bas Werther(24) die toen in de Van der Duinstraat woonde, waar nu het transportbedrijf van Jan de Roon gevestigd is.
33 dienstjubileum van de heer De Boer
1. Jan Lommers,2. … Westerveen,3. Piet Kreugel,4. Cornelis Slagmolen,5. Meneer de Boer,6. Mevrouw de Boer,7. … van den Broek,8. … van Rijswijk,9. … Knier,10. …. van der Hammen (S-C),11. Wim Spitters,12. Jo de Raad (S-C),13. ….. van Seters,14.Corrie Dekkers,15. Mevrouw Dijkstra of Heijmans,16. Juffrouw Hennie,17. ….. Grijsbach,18. Jannie van der Hammen
19. …. Oldendorp,20. ….. Nagtzaam,21.Christ Hoefnagel (S-C),22. Jan van Drunen,23. …. van Seters,24.Bas Werther (S-C),25. Piet Treffers,26.Karel Both (S-C),27. Gerda Jansen
28.Corrie de Bruin,29.Rudolf Naglé,30. Johan den Dunne,31. … Geurts