Uit het Kostersluik van April 2018
Wat is het een mooie groepsfoto van een typisch dorpstafereeltje. Een groepsfoto met maar negen personen, dus die zullen allemaal wel herkend worden. Maar helaas, er staat er toch één teveel op. Nummer 6 is door niemand herkend. Vreemd, want hij staat er zo duidelijk op. Is het misschien een jongeman van elders die bij familie in Capelle logeerde? Laten de Capellenaren nog eens goed in hun geheugen graven, wie weet komen ze deze persoon dan nog tegen. Vooral de mensen die op deze foto staan moeten toch dit gezicht herkennen.
Waar de foto genomen is, is wel helder geworden. Omstreeks 1955 is dit kiekje genomen van de frietkraam van Cor Kleinloog in de Heistraat. Links op de foto ziet u nog de slijterij. Daar zwaaide Jan voor de Poorte de scepter. De slijterij is verdwenen maar de twee zaken zijn voortgezet in de cafetaria van Lucien Kerst.
Ook al is de foto donker en onduidelijk – vooral in de frietkraam - zijn toch de personen herkend.

frietkraam Cor Kleinloog Heistraat
1. Cor Kleinloog,2. Jan voor de Poorte,3. Joke van der Pol; kleuteronderwijzeres, afkomstig uit Wetering,4. Riek Verduin,5. Corrie of Ineke van der Made,6. Onbekend
7. Gerrie Nieuwland; later getrouwd met Jo Arts,8. Hetty Vos,9. Nolly Vos.

Acht van de negen personen zijn dus herkend, een mooi resultaat. Alle mensen die reageerden: hartelijk bedankt. Maar ik verwacht nog wel dat nummer 6 gevonden wordt.
We gaan op zoek naar een nieuwe groepsfoto, die u in het volgende ‘Kostersluik’ ziet