Cover of Schippers van een gedempte haven
Category: Overige
Pages: 320
ISBN: 978-90-814366-1-8
Year: 2009
N° catalog: 150656

Review

Het boek "Schippers van een gedempte haven" is geschreven door de Nederlandse schrijver en columnist Gerrit Komrij onder het pseudoniem G. Snijders. Het boek bevat een verzameling van korte verhalen die allemaal te maken hebben met het fictieve stadje Meerzicht, dat ergens in Nederland zou liggen.

De verhalen in het boek zijn opgebouwd rondom de belevenissen van een aantal excentrieke personages die in Meerzicht wonen en werken. Zo is er bijvoorbeeld een gepensioneerde schipper die zijn dagen doorbrengt in een café aan de haven, een eenzame oude vrouw die haar tijd vult met het schrijven van brieven aan de koningin, en een gemeenteambtenaar die zichzelf tot taak heeft gesteld om alle straatnamen in Meerzicht te veranderen.

De verhalen zijn vaak humoristisch en absurd van aard, maar kennen ook een melancholische ondertoon. Ze bieden een inkijkje in de levens van gewone mensen die op de rand van de samenleving leven en proberen te overleven in een steeds complexer wordende wereld.

Het boek is gepubliceerd in 1996 en ontving veel lof van critici en lezers. Het is inmiddels een klassieker in de Nederlandse literatuur.