Jack Didden

 Jack  Didden

Jack Didden: Ik ben in 1952 geboren in Waalwijk. Ik woon sinds een paar jaar in Drunen. Na de middelbare school ben ik Engels gaan studeren (KUN) en ik ben sinds 1974 leraar Engels (sinds 1978 op het Dr.Mollercollege in Waalwijk).

Ik was van jongs af aan geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog, maar ik ontdekte pas later hoeveel er nog niet beschreven is, vooral over het Oostfront. Na het succes van mijn eerste boek, dat ik in 1979 samen met mijn goede vriend Maarten Swarts maakte, kreeg ik de smaak pas echt goed te pakken. Samen met Maarten heb ik nog een aantal boeken gemaakt over de oorlog. Hopelijk verschijnt volgend jaar een boek van ons over de strijd in Noord-België eind 1944. Dit jaar moet in het bekende blad After the Battle een artikel van ons verschijnen over de veldtocht van de 51ste Highland divisie in Noord Brabant. Het is een soort bewerking van ons boek ‘Colin’

Naast de Tweede Wereldoorlog (waarover ik inmiddels zo’n zestien strekkende meter boeken bezit) ben ik erg geïnteresseerd in fantastische literatuur, meer precies, fantasy, horror en science fiction. Natuurlijk is Tolkien voor mij de bewonderde Meester (ik bezit de eerste druk in het Nederlands!), maar er zijn ook anderen, zoals Bram Stoker, Sheridan LeFanu, Stephen King, Dan Simmons en natuurlijk mijn goede vriend Paul van Loon. Die is er trouwens verantwoordelijk voor dat ik ook voor kinderen ben gaan schrijven. Maar daarover meer op de betreffende pagina.

Bron: www.jackdidden.nl


Publication by same author

Cover of Provinciestad in oorlogstijd

Provinciestad in oorlogstijd

Provinciestad in oorlogstijd Waalwijk en omgeving 1939-1945 {convertforms 17}
Tags: WWII   Waalwijk  
Cover of Zoveel verhalen

Zoveel verhalen

Year: 2020
Oorlogsslachtoffers in Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik. "Opdat wij niet vergeten".{convertforms 2
Cover of Strijd tussen Maas en Duinen 

Strijd tussen Maas en Duinen 

Year: 1979
Dit boek wil de lezer een verslag bieden van de gebeurtenissen, zoals ze zich afspeelden in de Langs
Cover of Brabant Bevrijd

Brabant Bevrijd

Year: 1990
Dit boek is een bewerkte versie van Einddoel Maas. De gedeeltes over Zeeland en Limburg zijn weggela