Opdat we nooit vergeten: boeken over de Tweede Wereldoorlog.
De wilgVier en vijf mei staan voor de deur. Dagen waarop we extra stilstaan bij alle oorlogsslachtoffers en vieren dat we sinds 1945 in vrijheid leven. Oók dagen waarop je misschien tijd hebt voor een goed boek. Ze moeten blijven lezen over wat er is gebeurd, zodat het niet vergeten wordt.


Ga eens kijken in het aanbod aan geschiedenisboeken over oorlog in onze bibliotheek.
Hier ontdek je allerlei boeken die zich hebben afgespeeld tijdens WOII. Je kunt kiezen uit boeken die handelen uit het oogpunt van de slachtoffers van de oorlog die het leven beschrijven van de moedige mensen, Joodse onderduikers en ooggetuigen, oorlogslachtoffers, herdenking.
Achter elk van deze slachtoffers zit een verhaal. Opdat wij nooit vergeten…...
• Object no: 900010: Bruggeske ‘Ooggetuigen van WO2’ - 75 jaar na de bevrijding. Hier zijn verhalen opgenomen van enkele,destijds nog jonge perse personen.
• Object no: 900019: Zoveel verhalen - Oorlogsslachtoffers in Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik. "Opdat wij niet vergeten"
• Object no: 900012: Joods onderduikers en moedige mensen - Er is veel gepubliceerd over de bekende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Sprang-Capelle. Over de Verzetsgroep André, de verzetsheld Jan de Rooij en niet te vergeten de Slag om Kapelsche veer. Echter van het moedige gedrag van inwoners, doodgewone mensen die met gevaar voor eigen leven gedurende langere tijd tientallen Joodse medeburgers onderdak boden, is tot op heden slechts een enkele geschiedenis bekend.
• Object no: 900043: Bruggeske Herdenkingsnummer 1995 - 50 ste Bevrijdingsjaar Bruggeske Herdenkingsnummer 1995